Osnovana je Udruga turističkih vodiča Like

U ponedjeljak, 22.siječnja osnovana je udruga turističkih vodiča Like. Za predsjednika je izabran Mislav Kolak, za potpredsjednika Anita Mesić, a za tajnika Mario Magdić.

Ideja koja se već godinama vrti u glavama šezdesetak vodiča u Ličko-senjskoj županiji napokon je realizirana. Sljedećih dana pokrenut će se postupak za registraciju. Ciljevi udruge će biti djelovanje na promociji turizma na području Like kao jedinstvene geografske cjeline i povijesne regije, kao i Ličko-senjske županije.
Suradnja s najvažnijim turističkim biserima poput NP Plitvička Jezera i NP Sjeverni Velebit bit će od velike važnosti, kako bi svim članovima udruge omogućili bolji pristup informacijama, a također kako bi mogli aktivno sudjelovati u kreiranju postojećih turističkih resursa i usluga i stvaranju novih atraktivnih sadržaja.
Udruga turističkih vodiča Like ovim putem poziva sve buduće turističke vodiče da se učlane u njihovu udrugu i pomognu im u radu svojim prijedlozima i sugestijama. Web stranica je u izradi, a dotada se za informacije i kontakte zainteresirani mogu obratiti na mail udruge utv.like@gmail.com, te preko Facebook stranice.

Izvor: likaclub.eu